Nyt on sitten mediassa taas puhuttu… ” More sex for size 8 women” (joka siis suomen mitoissa olisi 36). Eli näin.. ” The Sun kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan vain kolmannes yli 42 kokoa olevista brittinaisista harrastaa seksiä viikoittain. Tutkimuksessa tutkittiin muun muassa suurten naisten seksielämää. Tulosten mukaan peräti yksi kymmenestä ylipainoisesta naisesta ei ole harrastanut seksiä yli vuoteen, koska ei halua partnerinsa näkevän häntä alasti.” (Lähde)

Kun sitten taas aiemmin ” Ylipainoiset naiset ovat uuden tutkimuksen mukaan seksuaalisesti aktiivisempia kuin normaalipainoiset. National Survey of Family Growth – tutkimuksen mukaan 92 prosenttia ylipainoisista naisista on harrastanut seksiä miehen kanssa, kun sama luku normaalipainoisilla oli 87 prosenttia. Haastattelututkimukseen osallistui yli 7000 naista vuonna 2002.” (Lähde)

Niin eli tuskinpa asiat ovat näin nopeasti muuttuneet. Aina kun julkaistaan jokin vastaavanlainen tutkimustulos niin eniten minua kiinnostaa se miten asiaa on tutkittu. Usein tämänkaltaiset tutkimukset suoritetaan kyselynä, vaikka ihan yksinkertaisena rasti ruutuun. No siinäpä se, lukija tulkitsee kysymykset omalla tavallaan jne. En nyt paneudu tähän sen enempää, tarkoitus vaan taas jälleen kerran korostaa sitä, että aina ne tutkimus tuloksetkaan eivät välttämättä ole täysin oikeassa.

Jos nyt menemme aiheeseen, niin voin kuvitella molempien tutkimus tulosten olevan oikeassa, vaikka ne näyttävätkin kumoavan toisensa. Ensimmäisessä tutkimuksessa minua mietityttää vastaajien ikä. Yleensä sitä nuoret naiset ovat varsin pienikokoisia (etenkin synnyttämättömät) ja nuorena usein harrastetaan myös seksiä enemmän eli olisiko tuo nyt sitten mikään ihme. Toisessa tutkimuksessa haluaisin tietää vaikkapa sen kuinka suuri osuus vastanneista elää vakituisessa parisuhteessa. Kaikki nämä asiat vaikuttavat ja niitä ei voi täysin aukottomasti sulkea pois. Tai sitten tutkimusten pitäisi olla tarkempia. Siis tehdä kysely tietyn ikäisille, sinkuille naisille joiden ainoana erona on juuri tuo koko.

Joku ystävällinen ihminenhän oli siis laittanut minulle linkin tuohon Mtv3 sivulla olevaan juttuun, jossa on seksivinkkejä suurelle tytölle. Itse en jaksanut alkaa niitä avaamaan, vaikkakin itse olen iso tyttö (eli kokoa 42), mutta tässä erään kaksikon sanat niihin.

Ehkä voi olla aika turvallista sanoa, että EHKÄ isommille naisille seksi voi olla hankalampaa tai ainakin se alasti olo miehen edessä, mutta olemmehan me kaikki silti yksilöitä. Jos lukisin ensimmäisen tutkimuksen tuloksia ja olisin tämän kokoisena hieman epävarma, niin en tiedä miten suhtautuisin uutiseen. Tekisikö se minusta vielä epävarmemman, ehkä… miksi, koska silloin voisin omaksua tuon tuollaisen roolin paremmin. Eli olisin iso tyttö, ei minun ehkä kuulukaan haluta seksiä, ehkä minun todellakin pitää hävetä vartaloani… niinhän nuo muutkin, kun kerran eivät halua, että heidän partnerinsa näkisi heidät alasti. Sitä niin helposti antaa median vaikuttaa itseensä ihan huomaamatta ja etenkin kun on kyse ihan tutkimuksista. Tutkittu sana on aina vaan tutkittua, se ei silti välttämättä ole totuus.

9 Kommenttia

 1. More to love!-Peppi // 16. heinäkuuta 2009 klo 7.43  

  Oon sun kanssa samoilla linjoilla tän kanssa. Siksi olikin pakko vähän kommailla. Mä tuun tutustumaan sun blogiin paremmalla ajalla - hyvältä näyttää! :) Kiva tietää, että oot käynyt lukemassa meitä!

 2. Anonyymi // 16. heinäkuuta 2009 klo 9.14  

  Pakko komentoida itse aihetta. Itse ainakin pidän muodokkaita naisia kiihottavampina kuin laihoja. Tarkoitan muotoja myös muuallakin kuin ns. oikeissa paikoissa. Olen nauttinut suunnattomasti seksistä joskus varsin isonkin naisen kanssa.

  Eli olen sitä mieltä, että makuja on monia ja kaikille naisille on ihailijansa ja jokainen saa ja voi nauttia seksin iloista. Koolla ei tässä(kään) tapauksessa ole kovinkaan suurta merkitystä. Edelleenkin aivot on kuitenkin ne tärkeimmät elimet seksissä.

  T:Vili

 3. Anonyymi // 16. heinäkuuta 2009 klo 17.07  

  Mutta huomaa myös, että ensimmäisessä tutkimuksessa sanotaan yli 42 kokoa olevat, ja tälläiset ihmiset alkavat olla (riippuen tietysti pituudesta) jo sairaalloisen lihavia.
  Ja toisessa tutkimuksessa puhutaan taas ylipainoisista ja ylipainoisilla tarkoitetaan yleensä terveydenhuoltoalan ammattikielessä vain hieman ylipainoisia.
  Eli näissäkin riippuu mitä asioilla tarkoitetaan.. Ja tuossa artikkelista voi puuttua jotain oleellisia tietoja, mitä taas saisit, jos näkisit koko tutkimus raportin oikeasti. :)

 4. Neiti H. // 16. heinäkuuta 2009 klo 21.10  

  Ano:
  Sairaalloisen lihavan ihmisen BMI on yli 40. Oma BMI:ni on kohdassa lievä ylipaino, joka käytännössä tarkoittaa noin 10 kiloa yli normaali painon. Niin ja minä olen koka 42. Kun olin hieman pienempi mutta en silti normaalipainoinen, niin silloin housuista meni jo koko 40 ihan sukkelaan. Yläosastani olen iso, koska rinnat ovat isot ja se onkin aina ollut koon isompi kuin ala osani.

  Sairaalloisen lihavia ovat ne ihmiset, jotka ihan oikeasti eivät edes löydä kaupasta vaatteita päälleen. Siis herranjumala, moni nainen kokoa 40-42 on usein ihan normaalikokoisen näköisiä. Tämä toki riippuu myös pituudesta ja itsekään en ole mikään lyhyistä lyhyin. BMI ottaa huomioon pituuden, mutta vaatekoko yleensä kasvaa jos on pitkä, vaikka olisikin hoikahko.

  Tätä juuri tarkoitin sillä, että nuo ovat vaan tutkimustuloksia. Tällaisten tutkimusten kohdalla, jos asia on todella minua kiinnostava, yritänkin etsiä sitä todellista raporttia siitä tutkimuksesta jne. Pointtini onkin siinä, että aina niihin uutisiin jotka media tekee tutkimuksista ei voi heti suoraltakädeltä luottaa. On siis jossakin määrin osattava lukea itse tutkimustuloksia tai siis tajuttava, että asian takana vaikuttaa usein monta tekijää jne.

 5. Neiti H. // 16. heinäkuuta 2009 klo 21.17  

  "Naisten vaatteiden ostetuimmat koot ovat 38–42. Kysyntä on kasvanut vaatekokojen ääripäissä, suuria ja pieniä kokoja myydään paljon.
  ...
  Sen mukaan keskiverto suomalaisnainen on 164,5 senttiä pitkä ja käyttää vaatekokoa 40."

  Siis suomessa... http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2007/07/17/naisten-vaatekoot-kasvoivat/200717261/12

 6. Neiti H. // 16. heinäkuuta 2009 klo 21.38  

  Niin joo ja tiesittekö, että ns. xl-mallit ovat yleensä kokoa 40.

 7. Anonyymi // 16. heinäkuuta 2009 klo 22.41  

  Vai että 13 % naisista ei jälkimmäisen tutkimuksen mukaan ole harrastanut seksiä ollenkaan? Jos puhutaan aikuisista naisista, luku tuntuu suurelta.

  Mitäköhän asetelma "iso nainen ja seksi" kertoo mistään? Kookas nainen ei automaattisesti pidä itseään epäviehättävänä tai miellä itseään kokonsa kautta. Toisaalta pienempi nainen ei välttämättä pidä vartalostaan, mistä syystä hän ei ehkä harrasta seksiä.

  Maailma on pullollaan erilaisia tutkimusaiheita. Hyvä kai olisi, jos ihminen ei juuri missään asiassa tuijottelisi taulukoihin ja tilastoihin vaan elelisi ihan omana itsenään vertailematta itseään muihin.

  Minttu

 8. Neiti H. // 16. heinäkuuta 2009 klo 22.57  

  Minttu:
  Tässä yritinkin vain korostaa sitä, että aina tulee näitä uusia hienoja tutkimustuloksia joissa todetaan sitä ja tätä ja sitli penkolla hieman löytää tusinan, jotka kumoaa sen uuden tutkimustuloksen.

  Tutkimustuloksia on ihan kiva lukea, mutta lukijan pitää osata olla myös kriittinen. Kuinka usein häviää jotain oleellista kun se käännetään kieleltä toiselle. Uutistoimisto uutisoi jonkun toisen uutistoimiston uutista jne.

  Niin ja tuosta jälkimmäisestä tutkimusta... luulisin että nuo luvut tarkoittavat vuoden sisällä. Eli se 13% ei olisi harrastanut seksiä miehen kanssa ollenkaan vuoden aikana. En jaksanut penkoa tarkemmin kummastakaan tutkimuksesta, koska pointtini olikin vaan huomauttaa juuri siitä, että lukutaito on sallittua ja etenkin se tiedon kyseenalaistaminen.

 9. Anonyymi // 17. heinäkuuta 2009 klo 19.12  

  Totta - kaiken voi "tieteellisesti" todistaa juuri niin päin kuin haluaa, rahoittajasta riippuen. Vaikka niinkin yksinkertainen asia kuin maito; on helppo löytää monta tutkimusta, joissa se todetaan kiistatta hyväksi kalsiuminlähteeksi ja taas toinen mokoma tutkimuksia sanoo päinvastaista.

  Joten: miksipä käyttää aikaansa sellaisiin perehtymiseen kun samaan aikaan voi vaikka nauttia elämästä! :)

  Minttu